Alternatív históriák

Minden, ami alternatív töri: főleg elméletek és "mi-lett-volna-ha" észosztások, ahogy a csövön kifér. Mi ott kezdjük, ahol a törikönyvek abbahagyják.

Friss topikok

Statisztika

free counters

Kingdom of America

2011.12.09. 08:00 L. N. Peters

Tegyük fel, hogy a brit hadsereg vezetői megmakacsolják magukat. A brit fegyveres erők arról híresek, hogy általában kis létszámú katonaságot tartanak fegyverben, de óriási tradíciókat ápolnak. A legtöbb ezrednek már a XVIII. század végén is óriási múltja volt.

Tegyük fel, hogy nem adják Amerikát.

A Blue Licks mellett vívott győzelem után a brit csapatok a szokásos szívósságukkal küzdöttek tovább a lázadók ellen.

 Az Amerikai Egyesült Államok ugyan elnyerte Franciaország és Spanyolország elismerését, de a brit kormány nem volt hajlandó még fegyverszünetet sem kötni, és a brit csapatok Kanadára támaszkodva tovább harcoltak az Államok ellen.

  1786-ban a britek átmenetileg még a Fehér Házat is elfoglalták (ami egyébként ténylegesen megtörtént az 1812-es háborúban). Sok borsot törtek a fiatal Egyesült Államok vezetőinek orra alá.

Az Egyesült Államok francia szövetségben folytatja tovább a háborút.

A francia forradalom kitörése után azonban a brit flotta sikeresen tevékenykedik az Atlanti-óceánon, elvágja a franciák és az amerikaiak közötti kapcsolatot.

  Az európai háborút Nagy-Britannia arra használja fel, hogy a távoli hadszíntereken a maga javára billentse a hadiszerencsét - ahogy a hétéves háború idején is tette.

Elitcsapatok szállnak partra a kanadai kikötőkben, és elözönlik a rebellis gyarmatokat.

 

 

Szóval - kérem szépen - az Amerikai Egyesült Államok rövid fennállás után elbukik, a terület újra brit gyarmat lesz.

Viszont királysággá nyilvánítják, és az angol király egy újabb koronát tehet a fejére.

Amerikai Királyság...

Hogyan folytatódna így a történelem?

 

 

süti beállítások módosítása